приложения

Това са някои от приложенията на нашата индустрия.

Строителство и архитектура

Строителство и архитектура

Алуминиевите профили имат широко и многообразно приложение в съвременната архитектура и строителство. Алуминият е един от най-популярните материали сред архитекти, дизайнери и строители и дава възможност за възможност изпълнението на конструкции, които не могат да бъдат направени от стомана, пластмаса или дърво. Интересен факт е, че около 25% от всичкия произведен алуминий в света се използва в сферата на строителството.

Прозорци, врати, фасади

Алуминият е основен материал, който се използва при окачени фасадни системи, вентилируеми фасадни системи и фасадни облицовки.
Отчита се постоянно нарастваща тенденция на използване на алуминиевите прозорци и врати в жилищното и индустриално строителство. Устойчивостта на материала, модерният външен вид на готовото изделие, безкрайното разнообразие от цветове и декори, както и перфектните експлоатационни характеристики затвърждават все по-широката употреба в прозоречната индустрия.

слънцезащита

Слънцезащитните решения са важна част от цялостното оформление и подобряване ефективността и функционалността на сградите. Алуминиевите профили, използвани за изработка на ролетни щори, жалузни капаци, перголи и сенници се налагат в тази сфера поради това, че гарантират дълготрайност и по-дълъг живот на продукта. Също така осигуряват висока издръжливост и прецизност при производството на изделията.

Интериор

Алуминиевите профили намират разнообразно приложение и в интериорното оформление и дизайн, аксесоари за мебели, подови настилки и окачени тавани, преградни стени и декорации. Благодарение на свойствата да е устойчив, лек, корозоустойчив и може да се обработва във всякаква форма, алуминият предлага решения непостижими с други материали.

Транспорт

Използването на алуминиеви профили и детайли в транспортните средства позволява на производителите значително да намалят теглото им и да постигнат по-добра ефективност. Също така се оптимизират и разходите по експлоатация на самите транспортни средства.

Реклама

Значителен дял от материалите използвани в рекламната индустрия се заема от алуминиеви профили. Използват се за изработка на различни видове рекламни съоръжения – билборди, пана, табели, щандове за изложения и много други.

Соларна индустрия

Специално проектираните и разработени алуминиеви профили са използват за монтаж на конструкции за фотоволтаични системи. Профилите са проектирани така че да улеснят монтажа и ефективността на конструкциите.

bg_BGBulgarian